Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki, sycący obiad lub kolację - pyszny bigos z cukinii. Z tradycyjnym bigosem łączy go podobny smak, lecz bigos z cukinii jest zdrowszy, lżejszy i bardziej odchudzony. Polecam!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5078
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 241
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5078
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 241
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę lub piórka cebulę oraz pokrojoną kiełbasę. Smażymy chwilę aż cebulka się zeszkli.
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, startą na dużych oczkach marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz paprykę w proszku. Całość mieszamy i smażymy ok. 3 min.
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i dorzucamy do garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy wszystko. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok 15-20 min mieszając od czasu do czasu. (cukinię zamiast ścierać na tarce można pokroić w kostkę, lecz czas duszenia zwiększamy do ok. godziny.)
Dodajemy obrane, pokrojone i pozbawione nasion pomidory. Mieszamy, dusimy jeszcze 10 min pod przykryciem. Podajemy z pieczywem, ryżem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego!