Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z cukinii i młodej kapusty.

Bigos z cukinii i młodej kapusty.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 321 Ocena: 4623

Dodano: 14.07.2017

Odsłon: 2082

Bardzo smaczny ,polecam:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić,dodać pokrojone w kostkę wędliny,kminek ,ziele i liście laurowe.
    Usmażyć.
    Osobno udusić pokrojoną cukinię w paski i poszatkowaną kapustę.

    Gdy będzie miękka,dodać wędliny ,pokrojony pomidor obrany ze skórki,paprykę w proszku i dusić około 1/2 godz.
    Osobno zrobić zasmażkę z łyżki mąki i masła,dać do bigosu,doprawić do smaku.
    Na końcu dodać posiekany koperek.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń