Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z mięsem karkówki i bakaliami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Karkówkę umyj, zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, oprósz solą. Ugotuj. Wyjmij z wywaru, ostudź, pokrój w kostkę. Wywar przecedź.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, zeszklij. Wsyp rodzynki, żurawinę, pokrojone śliwki i morele. Smaż 10 minut. Posyp bazylią, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Kapustę odciśnij, włóż do wywaru z gotowania karkówki. Dodaj startą marchewkę, boczek z owocami i karkówkę. Gotuj, aż kapusta zmięknie. Przypraw.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie