Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z młodej kapusty z koperkiem.

Bigos z młodej kapusty z koperkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 929

Dodano:

Odsłon: 15380

Pyszny bigos z młodej kapusty z koperkiem. Idealny na obiad i nie tylko.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć na margarynie. Następnie do cebuli dodać posiekaną kapustę i dusić na małym gazie. Co jakiś czas podlewając wodą aby kapusta się nie przypaliła.

  2. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Podsmażoną dać do twardawej kapusty. Dodać przecier pomidorowy, trochę soli i pieprzu i dalej dusić do miękkości kapusty.

  3. Na koniec doprawić koperkiem (ilość zależy od upodobań ja lubię dużo) i vegetą. Po spróbowaniu jeśli trzeba będzie to dosmaczyć przecierem pomidorowym, solą, pieprzem i vegetą - zależy czego będzie za mało.

  4. Jeśli kapusta będzie za wodnista to można zagęścić ją wodą z mąką. SMACZNEGO... !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń