Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos z modrej kapusty"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Składniki
Kapustę kiszoną opłucz w ciepłej w wodzie, gotuj 30-40 minut z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Ostudź, odciśnij, pokrój. Czerwoną kapustę poszatkuj. Zalej 2-3 szklankami wody, duś pod przykryciem 10 minut.
Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dodaj razem z kiszoną kapustą do kapusty czerwonej, duś pod przykryciem ok. półtorej godziny. Boczek pokrój w kostkę, kiełbasę na plasterki, podsmaż. Dodaj do kapusty, wymieszaj.
Jabłko zetrzyj na tarce, dodaj do bigosu. Połącz. Dodaj koncentrat pomidorowy, skrop sokiem z cytryny i octem, przypraw.Źródło: Chwila dla Ciebie