Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z pieczarek i papryki

Bigos z pieczarek i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 1107

Dodano:

Odsłon: 420

Według mnie jest lepszy od bigosu z kapusty.

Składniki

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
  • 1 kg pieczarek
  • cebula
  • 3 papryki (u mnie czerwona,żółta i zielona)
  • 15 dag mortadeli
  • koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Chili
  • sól,pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • olej do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Szynkę kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    Doprawiamy solą.Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.Paprykę kroimy w paseczki, również dodajemy do mięsa.Tą samą czynność wykonujemy z szynką.Pieczarki kroimy i przekładamy do wszystkich składników.Doprawiamy pieprzem.

  2. Podlewamy wodą i prużymy aż mięso będzie dobre. Dodajemy koncentrat. Doprawiamy jeszcze chili i słodką papryką.Mąkę mieszamy z odrobiną wody i hartujemy sos.Danie gotowe.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń