Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bigos z wędzonym boczkiem"
Smakwoita świąteczna przekąska!
Odsłon: 1618
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 287
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 2557
Smakwoita świąteczna przekąska!
Odsłon: 1618
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 287
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy...
Odsłon: 2557
Składniki
Kapustę płuczę na sicie pod bieżącą wodą, odciskam, wkładam do garnka, podlewam wodą, dodaję ziele angielskie, suszone ziarenka kopru, liść laurowy, pieprz i gotuję do miękkości.
Grzyby namoczone poprzedniego dnia kroję i dokładam do kapusty.
Na rozgrzanym oleju smażę pokrojoną w kostkę cebulę z łyżeczką cukru, dodaję również pokrojone w kostkę mięso, boczek i kiełbasę. Smażę około 20 min pod przykryciem.
Dodaję do kapusty i duszę na wolnym ogniu, mieszając około 1 i 1/2 godz., dodaję pokrojone w paski śliwki, przyprawy i koncentrat pomidorowy, gotuję jeszcze 10 minut.
Najlepiej wszystkim smakuje na trzeci-czwarty dzień. Agata Skiba z Łabędziowa.Źródło: Kobieta i życie