Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigosik z młodej kapusty

Bigosik z młodej kapusty

Autor: zjkrol

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 811

Dodano: 12.06.2012

Odsłon: 8237

Bardzo smaczne danie na szybki obiad.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować,marchewkę zetrzeć na tartce zalać wrzątkiem,gotować aż będzie miękka.Odcedzić.

  2. Podsmażyć boczek,cebulkę i kiełbasę dodać przecier pomidorowy,smażyć jeszcze chwilę.

  3. Usmażoną kiełbaskę z boczkiem i cebulką dodać do kapusty,wymieszać doprawić według własnego gustu.Dusić jeszcze kilka minut ,mieszając.

  4. Podawać z młodymi ziemniaczkami lub pieczywem.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń