Do góry

Śniadania Przepis na:

Bircher musli

Bircher musli

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9472

Dodano:

Odsłon: 458

Bircher musli

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 1 łyżka pestek z dyni
  • 1 łyżka płatków migdałów
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 gruszka
  • 1 kiwi
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta cynamonu
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płatki zalewamy sokiem jabłkowym i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień wrzucamy do nich migdały, pestki z dyni, orzechy włoskie, startą na grubych oczkach gruszkę, sok z cytryny, cynamon, obrane i pokrojone kiwi. Polewamy jogurtem i miodem, mieszamy.
    Jeżeli macie takie widzimisię, możecie pestki dyni i migdały chwilę podprażyć na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń