Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopcik jabłkowy

Biszkopcik jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2225 Ocena: 13318

Dodano:

Odsłon: 3453

Delikatny i smaczny deserek.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie biszkoptu:
    Białka ubić na sztywno, wsypując powoli cukier. Następnie dodać żółtka i obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy 24x24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.


    Wykonanie masy:
    Zagotować 1 ¼ szklanki soku jabłkowego, a karpatkę rozpuścić w jednej szklance soku i wlać do gotującego soku jabłkowego i stale mieszając gotować przez 3 minuty. Po wystudzeniu utrzeć z masłem. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić w poprzek na pół, nasączyć ponczem oba blaty i przełożyć masą( 1/3 masy zostawić na gorę placka)

    Wykonanie polewy:
    Wszystkie składniki na polewę rozpuścić, polać gotowy placek i odstawić w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń