Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopciki ze śmietaną i malinami"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 17
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 48
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 447
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 269
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 17
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 48
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 447
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 269
Składniki
Białka ubij na sztywno, cały czas ubijając dodawaj stopniowo cukier. Następnie, wciąż ubijając, dodaj żółtka. Gdy powstanie puszysta masa, dodawaj mąkę. Lekko zamieszaj.
Masę przelej do rękawa cukierniczego i wyciskaj na blachę płaskie, okrągłe placuszki. Oprósz cukrem pudrem i odstaw na 5 minut. Następnie znów posyp cukrem. Piecz 15 minut w temp. 180°C.
Ubij schłodzoną śmietanę. Pod koniec ubijania dodaj cukier waniliowy. Przełóż placki śmietaną i malinami. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Udekoruj nią ciasteczka.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień