Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt

Biszkopt

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 1433

Moja wersja biszkoptu

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C. Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 180 st. C. i pieczemy przez 35-40 minut. Po tym czasie wyciągamy i upuszczamy z wysokości ok. 50 cm np. na dywanik. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń