Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt

Biszkopt

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 2959

Jest to sprawdzony przeze mnie przepis.urzywam go do ciast z galaretka,do pieczenia sernika itp.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zoltka oddzielic od bialek.Do bialek dodac szczypte soli i miksowac a po chwili dodac 1/3 szkl cukru-ubic na sztywna piane.Nastepnie ubic zoltka z pozostalym cukrem powolidodajac po jednej lyzce wody-ubic na sztywna piane.Dodac do ubitych zoltek przesiane przez sito maki i pr.do pieczenia-wymieszac miksrerm na wolnych obrotach na jednolita mase.Na koniec dodac stopniowo piane z bialek i wymieszac drewniana lyzka.Wylozyc do formy i piec w 180 st. przez 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń