Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt

Biszkopt

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 5958

Znalazłam ten przepis kiedyś na internecie, niestety nie pamiętam od jakiego użytkownika ;( Jest bardzo łatwy i zasze biszkopt wychodzi wyrośnięty.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i je ubić razem z cukrem.

  2. Następnie dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

  3. Piec ok 30 -40min w temp. 170stopni. Ja zawsze biszkopt robie wieczorem i po 30minutach wyłańczam piekarnik ale ciasto zostawiam w środku. Nie otwieram od razu bo czasem opada.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martini28 22 kwietnia 2012 a na jaka blache go wlewasz.bo ja mam sred.28 i chce zrobic biszkopt do tortu na komunie i musi byc na 3czesci podzielony by dwa razy przelozyc kremem. czy ten twoj to jest wysoki?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

petrycy998 23 lipca 2011 przepis bardzo łatwy do przygotowania biszkopt mocno rośnie polecam przepis

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń