Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt ciemny

Biszkopt ciemny

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 922

Dodano:

Odsłon: 400

biszkopt ciemny

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 szkl. cukru kryształu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 2-3 łyżeczki kakao
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

    Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko wymieszać.

    Wylać na formę do pieczenia.

    Piec w temp. 160-180 st. C , ok. 30- 40 min.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń