Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt cytrusowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Sposób przygotowania: Marcepan utrzyj, wyciśnij przez szprycę na brzegi wierzchniego blatu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i zrumień. Gdy blaty ostygną, przełóż je konfiturą. Dżem zmiksuj, posmaruj wierzch mazurka. Ozdób pomarańczami i jajeczkami.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Słodycz mazurka z masą marcepanową, konfiturą oraz dżemem przełamie odrobina mocnego alkoholu, np. wódki. Dodaj ją (po 2–3 łyżki) do obydwu mas owocowych.Źródło: Tina