Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt do tortów

Przepis dnia 2015-11-05
Biszkopt do tortów

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 132

Dodano:

Odsłon: 86061

Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))

Składniki

  • biszkopt do tortów:
  • 10 duzych jajek
  • 1 szkl . cukru (mozna tez dodac cukier wanilowy )
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1, 5 szkl. maki pszennej
  • Jeśli chemy ciemny biszkopt to trzeba dodac 2-3 łyżki kakao
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:

    1). Rozgrzać piekarnik do 200 st. C .

    2). Tortownice (w niezaleznosci od wielkosci ) wysmarowac maslem (dno i boki) i obsypac maka !!

    3). Białka oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Następnie dodac cukier i zmiksowac następnie dodawac po jednym żółtku az do poloczenia sie skladników, nastepnie stopniowo dodawac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i mieszac na najniszych obrotach . Na koniec Biszkopt wymieszac powoli lyzka i przelac do wczesniej przygotowanej tortownicy i wstawic na 180 st. c na 30 min.

    Jesli chcemy ciemny biszkopt do gotowej masy dodac 2-3 lyzk kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 11 sierpnia 2016 Ja też mieszam łyżką - drewnianą - a biszkopty piekę od 45 lat, a poza tym "wierzch na foto" to spód ciasta (wzór formy).

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

staraKuchara150kg 09 grudnia 2015 Widziałaś kiedyś garbatego biszkopta? Zerknij na foto.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tadeo_l 04 listopada 2015 Dodając mąkę nie wolno już miksować, tylko delikatnie mieszać łyżką, w przeciwnym razie ciasto siądzie i będzie zbite.

57 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń