Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt kakaowy z dużą ilością kremu budyniowego

Biszkopt kakaowy z dużą ilością kremu budyniowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 116

Dodano:

Odsłon: 152

Dzieciom zachciało się ciasta z kremem więc szybko wymyśliłam,wyszło bardzo smaczne

Składniki

  • składniki na biszkopt:6 jajek,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 czubate łyżeczki kakao,
  • 2 łyżki oleju.
  • krem składniki: 3 szklanki mleka,
  • 3 budynie waniliowe(40 g każdy),
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 margaryna,
  • kilka kropel aromatu śmietankowego.
  • Polewa składniki :2,5 łyżki cukru,
  • 2 łyżki margaryny,
  • 2 łyżki wody,
  • 2 czubate łyżeczki kakao.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto wykonanie :Jajka z cukrem zmiksować na pulchną masę, dodać resztę składników, zmiksować. Wstawić do prodiża wysmarowanego margaryną i wysypanego tartą bułką, piec do suchego patyczka. Upieczone i wystudzone przekroić na 2 placki, posmarować jeden placek kremem budyniowym, nakryć drugim plackiem, polać polewą czekoladową, wstawić do lodówki aby się schłodziło.

  2. Krem wykonanie :1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, w drugiej 1,5 szklanki mleka rozrobić budyń, wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń. Margarynę zmiksować, dodawać do niej po łyżce wystudzonego budyniu, miksować na pulchną masę.

  3. Polewa wykonanie :Do garnka dodać wszystkie składniki, mieszając aż się rozpuści(nie gotować).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń