Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny biszkopt. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, nie opadający. Biszkopt rośnie tylko dzięki dokładnemu, prawidłowemu ubiciu białek i delikatnemu ich wymieszaniu z mąką. Po upieczeniu można opuścić formę z ciastem z 30 cm wysokości na podłogę lecz nie jest to konieczne. Polecam!
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 635
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 369
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 172
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5144
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 635
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 369
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 172
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5144
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Nadal miksując dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki mieszamy i przesiewamy do masy jajecznej. Dodajemy wodę. Całość delikatnie mieszamy drewnianą łyżką lub szpatułką do momentu połączenia się składników. Prostokątną foremkę ok 35x24 cm wykładamy papierem do pieczenia (lub smarujemy masłem lub margaryną i posypujemy bułką tartą). Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min w 180 st. Biszkopt po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia.