Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt kukurydziany z kremem czekoladowym

Biszkopt kukurydziany z kremem czekoladowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1340

Dodano:

Odsłon: 9347

Delikatny biszkopt z nutką czekoladową.....

Składniki

  • Biszkopt::5 jajek
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem czekoladowy:
  • 1 l śmietany 30 %
  • 1 czekolada gorzka
  • 1 czekolada biała
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • 4 śmietan- fixy
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę,dodać obie mąki,proszek do pieczenia,delikatnie wymieszać,wylać na blaszkę,piec 30 minut

  2. Krem czekoladowy:Czekolady rozpuścić każdą osobno w kąpieli wodnej,żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody,śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixami,dodać ostudzoną żelatynę i całość podzielić na dwie części.Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę gorzką do drugiej czekoladę białą.Na biszkopt położyć krem ciemny następnie biały.Posypać startą czekoladą lub posypać kakao. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 05 marca 2013 Smacznie wygląda prosty w wykonaniu a to duża zaleta i ciekawy przepis na biszkopt :)) 5-ka z plusem i do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BM87 05 marca 2013 Oryginalny przepis. Warto wypróbować. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 05 marca 2013 Ciekawi mnie ten biszkopt na mace kukurydzianej. U mnie jest po macoszemu traktowana. Muszę twój przepis wykorzystać:-)) Pozdrawiam i 5 stawiam:-))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń