Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt Mamy

Biszkopt Mamy

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 198

Dodano:

Odsłon: 6479

Niezawodny przepis na puszysty biszkopt:) Na dużą blaszkę. Polecam!

Składniki

  • Jajka - 6 szt
  • Cukier - 1 szkl
  • Mąka pszenna tortowa - 1 i 1/2 szkl
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Sól - szczypta
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do białek dodać szczyptę soli. Pod koniec ubijania białek dodać cukier. Ubić na sztywną pianę.

  2. Dodać żółtka - delikatnie zmiksować.

  3. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Bardzo delikatnie wymieszać łyżką.

  4. Masę delikatnie przelać na dużą blaszkę.

  5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do "suchego patyczka" - ok. 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń