Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt niezawodny

Biszkopt niezawodny

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 175

Dodano:

Odsłon: 40927

jeśli będzie robiony wg przepisu - zawsze uda się

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić pianę z białek z solą (porządnie), dodać cukier i dobrze zmiksować ( około 12-15 minut). Masa białkowo-cukrowa powinna być lśniąca i sztywna. Dodać roztrzepane żółtka, Na koniec do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i bardzo delikatnie wymieszać. Piec ok 30 min w temp. ok 180 stopni

  2. PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA RZUCIĆ NA BLAT Z WYS. OKOŁO 30-50 CM,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ulcia78 03 maja 2014 Robilam dzisiaj wyszedl pyszny!przepis jak najbardziej ok!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wegeta 01 maja 2014 Za dużo mąki.Do 4 jaj 1 i 1/2 szkl. mąki ???

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

apam76 01 maja 2014 nie polecam robiłam w/g przepisu i nie wyszedł strata czasu i składników!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń