Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt po staropolsku"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 119
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 230
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5173
...ale pyszny.
Odsłon: 783
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 119
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 219
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 230
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5173
...ale pyszny.
Odsłon: 783
Składniki
Cukier miałki przesiać do donicy, wbić 4 żółtka i trzeć 10 minut, potem wbijać po jednym żółtku, ucierając bez przerwy, aż masa będzie zupełnie biała. To rozcieranie masy powinno trwać około trzech kwadransów.
Wtenczas wsypać mąkę i połowę białek, ubitych na sztywną pianę, dobrze wymieszać, a gdy już wszystka mąka schowana, dodać resztę piany i leciutko łyżką wymieszać. Masę nakładać do worka i szprycować na blachę. Piec.
Gniewkowska, „Kuchnia domowa”Źródło: Dobry Tydzień