Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt przekładany masą

Biszkopt przekładany masą

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 779

Dodano:

Odsłon: 12475

Biszkopt ten robi się błyskawicznie i jest bardzo dobry ,trochę kiepskie zdjęcie

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski dajemy 6 żółtek , cukier , cukier waniliowy , i wszystko ucieramy mikserem.Do utartej masy dodajemy proszek do pieczenia , olej i stopniowo dodajemy makę krupczatkę , wszystko mieszamy łopatką , łyżką.

  2. Ubijamy białka, i dodajemy delikatnie do masy, mieszamy łyżką.I to wszystko.

  3. Pieczemy biszkopt w temp. 180"C , przez 30 min.W czasie pieczenia nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika.Zostawiamy go do ostygnięcia tak około 20 min,w piekarniku.

  4. Biszkopt można przełożyć masą, dżemem , ja przełożyłam musem jabłkowym, który akurat robiłam. Zrobiłam polewę z cytryny i cukru pudru. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń