Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt rwany

Biszkopt rwany

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 1445

Dodano:

Odsłon: 22432

Proste, doskonałe na upalne dni.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z połową cukru, żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą masę. Obie masy delikatnie połączyć , dodać przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 25 cm. Piec w tem.180 stopni ok 35 min.

  2. Jogurt zmiksować z cukrem, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości żelatynę

  3. Biszkopt przekroić na pól. Jedną część ciasta wkładamy do tortownicy. Ciasto nasączamy jedną rozpuszczoną galaretką ( można dodać do galaretki trochę kwasku cytrynowego). Drugi blat ciasta rwiemy na kawałki , nasączamy galaretką i wrzucamy na biszkopt. Truskawki kroimy( w zależności od wielkości) i układamy dość gęsto na cieście między porwanymi kawałkami ciasta.

  4. Ciasto zalewamy masą jogurtową. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa się zetnie dekorujemy pokrojonymi w plasterki truskawkami. Zalewamy drugą galaretką i wstawiamy do stężenia do lodówki. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 11 lutego 2012 Przypomniałaś mi przepis na dobry biszkopt.Dzięki idę piec torcik na walentynki.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 24 sierpnia 2011 z calym szacunkiem " listku", mozna odpowiedziec PROSTO! tyle i tyle gr. opakowanie., wczoraj kupilam 2 op. po 25. i 50gr.,tez mnie zlosci wpis np.1 op.serka homo.???.op.op-u nie rowne, TORCIK wyglada WYSMIENICIE!trzeba sie zabrac do roboty, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hanka78 20 czerwca 2011 Ależ on jest pyszny. I cieszy oko. Na pewno zrobię:-). Na 5.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

listek 16 czerwca 2011 beata78 przecież żelatynę kupuje się w torebkach takich jak kisiel, galaretka itp. W zależności od firmy, ilość żelatyny na litr może być różna, dlatego trzeba się sugerować informacją na opakowaniu żelatyny.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beata78 15 czerwca 2011 cudowny przepis nierozumiem tylko zdania:żelatyna ilość podana na opakowaniu.Na opakowaniu czego? Proszę o pomoc

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania-1989 15 czerwca 2011 Pięknie wygląda! Dodaje do ulubionych i oczywiście oceniam na 5!! :) A w najbliższy weekend na pewno uraczę swojego narzeczonego takim ślicznym torcikiem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka78 15 czerwca 2011 Taki torcik, to dzieło sztuki:)) Właśnie dziś kupiłam świeże truskawki:) Wypróbuję z przyjemnością:)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń