Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt który zawsze się uda jeżeli użyjemy odpowiedniego typu mąki. Typ 400 450.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 19
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 19
Składniki
Oddzielamy żółtka od białka, z białka ubijamy pianę, po ubiciu dodajemy cukier waniliowy i cukier i miksujemy dalej do uzyskania puszystej masy.
W oddzielnej miseczce do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i łyżką dobrze rozmieszać, wymieszane dodać do wcześniej miksowanej masy z piany jajek i miksować 3-4 minuty, żeby dobrze połączyć dodane składniki.
Dodajemy mąkę i dalej miksujemy do uzyskania dobrego połączenia składników.
Wlewamy ciasto do wcześniej wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą prodiża i pieczemy 25 minut, po upieczeniu wyłączyć prodiż i nie podnosząc pokrywy czekamy 15 minut.
Upieczony biszkopt.