Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z czekoladą"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 290
Polecam.
Odsłon: 765
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 290
Polecam.
Odsłon: 765
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 427
Składniki
Rozbij jajka. Białka oddziel od żółtek. Żółtka oraz 2 łyżki cukru utrzyj na kremową masę. Do białek dodaj szczyptę soli, za pomocą miksera ubij sztywną pianę.
Do piany z białek wsyp pozostały cukier, ubijaj jeszcze 2-3 minuty, aż piana stanie się szklista. Dodaj masę żółtkową, wymieszaj delikatnie, by piana nie opadła.
Przesiej mąkę z cukrem waniliowym, dodaj ją do masy, wymieszaj. Płaską formę wyłóż pergaminem, posmaruj olejem. Rozsmaruj ciasto. Piecz je 15 minut w temp. 180 stopni.
Obie czekolady pokrusz, roztop w gorącej kąpieli wodnej, a następnie ostudź. Żelatynę rozpuść w łyżce wody, połącz z czekoladą i ubitą śmietaną. Gorące ciasto zroluj z pergaminem, gdy wystygnie, rozwiń, posmaruj kremem. Ponownie zroluj, ozdób resztą kremu, schłodź.
czas ok. 45 min; porcja –340 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety