Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3184

Dodano:

Odsłon: 1632

Najprostszy z najprostszych :)

Składniki

  • szklanka cukru,
  • szklanka mąki,
  • 6 jaj,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 8 jabłek,
  • 2 galaretki cytrynowe
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i smażymy. Dodajemy galaretki, mieszamy bardzo dokładnie, studzimy.

  2. Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do piany. Do piany dodajemy też żółtka, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia, wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni. Gdy biszkopt będzie gotowy, studzimy go i przekrawamy na dwie części.

  3. Jabłka wykładamy na jeden placek i przykrywamy drugim.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń