Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Autor: krzywa123

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 11.02.2013

Odsłon: 1066

Jest pyszne, bez proszku do pieczenia!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić białko na sztywną piane, dodać cukier. Następnie dodać żółtka cały czas ubijając. Zmniejszając obroty miksera na minimum dodawać stopniowo mąke. Na wierzch poukładać plasterki jabłka(tak żeby się nie dotykały).Piec 20min w 180 st.C.

  2. Ubić śmietankę na sztywno, dodać cukier puder, śmietanfix (ja dodaje jeszcze barwnik spożywczy). gotową bitą śmietanę wykładamy na ostygnięty biszkopt, ozdabiamy według uznania i wsawiamy do lodówki na ok. 2 godz. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń