Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Autor: agatokaj

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2258

Dodano: 06.03.2011

Odsłon: 25668

rozpływa się w ustach

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopt białka oddzielić,ubić na sztywno.Dodawać po kolei po łyżce wody,potem po jednym żółtku, cukier waniliowy, cukier oraz mąkę z proszkiem.Upiec ciasto w 180 stopni 45 minut.W tym czasie obrać jabłka i udusić.Gdy się rozpadną wyłączyć gaz i dodać suchą galaretkę,wymieszać,wystudzić.

  2. Wystudzone ciasto przekroić na jedną część ,rozsmarować przestygnięte jabłka.Na jabłka ubitą ze śmietanfixem i cukrem pudrem śmietanę,przykryć drugą częścią ciasta,polać polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 31 października 2011 Ciasto wygląda pięknie, a po takich pozytywnych komentarzach daje do ulubionych .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ploula 04 kwietnia 2011 Pychota!! Naprawdę świetny smak ciasta :) Bardzo mi smakowało!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania0453 19 marca 2011 super ciasto i bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaja820 17 marca 2011 ciasto jest pyszne!!!!na pewno na stałe zagosci w moim domu!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń