Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Autor: BEATA12345

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 16.03.2011

Odsłon: 1425

PYSZNE

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopt białka oddzielić,ubić na sztywno.Dodawać po kolei po łyżce wody,potem po jednym żółtku, cukier waniliowy, cukier oraz mąkę z proszkiem.Upiec ciasto w 180 stopni 45 minut.W tym czasie obrać jabłka i udusić.Gdy się rozpadną wyłączyć gaz i dodać suchą galaretkę,wymieszać,wystudzić.

  2. Wystudzone ciasto przekroić na jedną część ,rozsmarować przestygnięte jabłka.Na jabłka ubitą ze śmietanfixem i cukrem pudrem śmietanę,przykryć drugą częścią ciasta,polać polewą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń