Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z jabłkami plus

Biszkopt z jabłkami plus

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 800

Dodano:

Odsłon: 11813

Szybkie, proste, bardzo smaczne. Rozpływające się w ustach, dawno mi tak żadne ciasto nie smakowało :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier i nadal ubijać do uzyskania lśniącej piany.

  2. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami.

  3. Do piany stopniowo dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Do powstałej masy wsypywać mieszankę 'mączną' i dokładnie, ale delikatnie wszystko połączyć. NA koniec dodać do masy pokrojone jabłka i pokrojoną czekoladę. Wymieszać.

  4. Gotową masę przelać do wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dół) blaszki, o wymiarach ok 24 cm x 38 cm. Piec około 45-60 min, w temperaturze 160-170 stC, do tak zwanego suchego patyczka. Można posypać cukrem pudrem.

  5. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

poczatkujaca87 16 stycznia 2013 robilam ale mnie nie zachwycil. smaczny jest ale juz na drogi dzien jabkla mocza biszkopt i takie to nijakie sie robi :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń