Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z jeżynami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1032
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1032
Składniki
Ubij na sztywno jajka z cukrami. Dodaj obie mąki, proszek, mleko, masło. Wymieszaj. Tortownicę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Na wierzchu ułóż jeżyny. Piecz 45 min w temp. 180°C. Wyjmij ciasto, ostudź.
Rozpuść obie galaretki w pół litra wrzątku. Za pomocą strzykawki nasącz zimne już ciasto. Odstaw, aby galaretka stężała.
<strong>Weronika Chilmon z Raciborza</strong>Źródło: Takie jest życie