Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z kremem budyniowym i galaretka

Biszkopt z kremem budyniowym i galaretka

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 361

Dodano:

Odsłon: 10309

ciasto niezbyt slodkie na puszystym biszkopcie

Składniki

  • biszkopt
  • 7 jaj
  • 7 lyzek cukry
  • 7 lyzek maki pszennej
  • 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 1 lyzeczka octu
  • szczypta soli
  • krem
  • 3 szkl mleka
  • 5 lyzek cukru
  • 2 budynie waniljowe
  • 1 margaryna
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 3 szkl wrzacej wody
  • owoce maliny jagody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. bialka oddzielic od zoltek ubic na sztywna piane dodajac po lyzce cukru do zoltek dodac proszek do pieczenia i lyzeczke octu wymieszac najlepiej drewniana lyzka z piana i dodawac stopniowo przesiana make pszenna wylac na blaszke piec 30 min w 180 stopniach

  2. 2,5 szklanki mleka zagotowac z cukrem w reszcie mleka rozmieszac budynie i ugotowac w mleku wystudzic gdy budyn wystygnie zmiksowac margaryne i dodawac po lyzce budyniu miksowac na gladka mase



    galaretki rozpuscic w 3 szkl wody poczekac az zaczna terzec

  3. biszkopt przekroic na pol wylozyc polowe kremu na niego poukladac maliny przykryc drugim ciastem posmarowac cieka warstwa kremu i zrobic do okola obwodke z kremu posypac jagodami wylac galaretke

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń