Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 390
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 390
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, oliwę i dokładnie wymieszać. Wlać do tortownicy i piec do 30 min w tem.180C
Mak zalać wrzącą wodą.Po 20 min zagotować i odstawić do wystygnięcia. Następnie odlać wodę zemleć mak 2 razy w maszynce. Do maku dodać jajka mąkę ziemniaczaną oraz zapach.
Zagotować margarynę z cukrem (3/4 szkl.) i nie zdejmując z ognia stopniowo dodawać mak. Gęstniejącą gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto. Polać polewą kakaową i posypać kokosem. Smacznego!