Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z makiem

Biszkopt z makiem

Autor: anetka73

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 145

Dodano: 12.02.2013

Odsłon: 7532

Jest pyszny i łatwiejszy do zrobienia niż tradycyjna rolada makowa.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę + cukier, żółtka, mąkę, oliwę, proszek i dokładnie wymieszać. Wlać do formy i piec około 30 minut,

  2. Mak zalać wrzącą wodą. Po 20 minutach zagotować i odstawić do wystygnięcia. Odcedzić i 2 razy zemleć przez maszynkę i połączyć z jajami, mąką oraz z zapachem.

  3. Zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia, stopniowo dodawać mak.

  4. Gęstniejącą gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto(najlepiej jeśli jest upieczone poprzedniego dnia). Wierzch ciasta można polać polewą i udekorować bakaliami.

  5. SMACZNEGO!!!

  6. UWAGA!!! PORCJA NA TORTOWNICĘ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 12 lutego 2013 Lubię smaczne ciacha proste w wykonaniu a to właśnie takie jest :)))) 5-ka za pomysł

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń