Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały biszkopt kakaowy przełożony masą chałwową z "dodatkiem procentów" i dżemem z czarnej porzeczki. Torcik przygotowany w małej formie /forma o średnicy 23 cm/ w sam raz na jedno małe rodzinne spotkanie przy kawie.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34848
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34848
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Biszkopt: jajka ubijamy z cukrem na gesty jasny krem. Następnie dodajemy mąkę przesianą i wymieszaną z kakao. Delikatnie ale dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do tortownicy z natłuszczonym dnem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 30-35 min. Studzimy /najlepiej odstawić na całą całą noc/. Przygotowujemy masę: miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Następnie ciągle ucierając dodajemy małymi porcjami rozkruszoną chałwę a na koniec spirytus. Wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy kapsle. Pierwszy kapsel smarujemy dżemem z czarnej porzeczki i 1/3 masy chałwowej. Przykrywamy drugim kapslem i znów smarujemy dżemem i połową pozostałej masy. Przykrywamy trzecim kapslem i wierzch i boki smarujemy resztą masy. Tort wstawiamy do lodówki by stężał Tort dekorujemy wg uznania - ja ozdobiłam mini bezikami.