Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Biszkopt: białka ubijam, dodaję cukier, żółtka i ubijam. Przesiewam mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodaję je porcjami do masy jajecznej i mieszam. Ciasto wylewam do tortownicy i piekę 25 minut w 180 st. C.
Mus: zimną kremówkę i mascarpone miksuję. Dodaję porcjami krem czekoladowy, kakao i miksuję. Wlewam rozpuszczoną w wodzie letnią żelatynę, miksuję.
Na biszkopt wykładam 1/3 musu, układam osączone z syropu gruszki i resztę musu. Chłodzę w lodówce.