Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt z truskawkami

biszkopt z truskawkami

Autor: mirazm

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 35

Dodano: 10.06.2012

Odsłon: 7456

smacznie, łatwo i szybko :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto: 6 białek+szczypta sody - ubić na sztywną pianę dodać na przemian żółtka, mąkę ziemniaczaną, tortową i proszek do pieczenia. Gotowa masę przelać do wysmarowanej masłem formy do ciasta. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut ( temp ok 180 C)

  2. galaretki rozpuścić w gorącej wodzie - schłodzić. Kiedy ciasto nam się upiecze i również schłodzi możemy wyłożyć na nim poprzecinane na pół truskawki ewentualnie w całości, kiedy galaretka będzie już tężniała można zalać nią biszkopt z truskawkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 10 czerwca 2012 Fajny ten biszkopcik:) Ma chyba taki ciemniejszy kolor dzięki cukrowi trzcinowemu:) Super:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń