Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z tego przepisu dzielę na trzy części. Dwie części ciasta przechowuję w lodówce zawinięte w folię. Na biszkopt można położyć inne (miękkie) owoce np. maliny.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 652
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 652
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
Żółtka ubić z połową cukru, białka ubić z resztą cukru. Stopniowo dodawać białka do żółtek.
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie dodać do masy jajecznej. Upiec biszkopt. Pod koniec pieczenia zmiejszyć tempereturę w piecu, później wyłączyć i zostawić jeszcze na chwilę w piecu.
Galaretki przygotować według przepisu, wystudzić do lekkiego zastygnięcia.
Biszkopt po wystygnięciu przekroić na trzy części. Jedną część posmarować kremem, poukładać truskawki. Ciasto zapiąć specjalną obręczą aby zabezpieczyć przed wypłynięciem galaretki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.