Do góry

Desery Przepis na:

biszkoptowa pychotka

biszkoptowa pychotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3471

Dodano:

Odsłon: 13339

pyszne ciacho:) Cieszy oko i podniebienie:)

Składniki

  • jajka, 4 szt
  • mąka, 1i1/3 szklanki
  • cukier, 3/4 szklanki
  • krem karpatka Delekty, 1 szt
  • galaretka wiśniowa, 2 szt
  • galaretka brzoskwiniowa, 2 szt
  • mleczko skondensowane niesłodzone, 5 kieliszków
  • maliny
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z mąki, cukru i jajek upiec biszkopt. Gdy wystygnie przekroić go wzdłuż na dwie części. Nasączyć

  2. krem przyrządzić według przepisu na opakowaniu

  3. galaretkę wiśniową przyrządzić w 3 szklankach wody

  4. galaretkę brzoskwiniową przyrządzić w 3 szklankach wody

  5. na jedna część ciasta rozprowadzić połowę kremu i ułożyć maliny.

  6. tężejącą galaretkę wiśniową wymieszać z mleczkiem skondensowanym i wyłozyć na maliny.

  7. przykryć drugą częścią ciasta.

  8. wyłożyć drugą część kremu, ułozyć malinki i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

  9. Ciasto włozyć do lodówki i schłodzić około godziny by galaretki stężały.

  10. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń