Do góry

Desery Przepis na:

biszkoptowa rolada Bounty

biszkoptowa rolada Bounty

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 1214

Dodano: 16.07.2016

Odsłon: 6457

Puszyste ciasto biszkoptowe, posmarowane kremem kokosowym i czekoladowym kremem Nutella. Pyszny deser, którego wykonanie nie zajmuje dłużej niż 30 minut.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.

    Żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę.

    Białka ubijamy na sztywną pianę, którą usztywniamy pozostałym cukrem.

    Silikonową łopatką delikatnie mieszamy pianę z masą żółtkową. Pianę posypujemy przesianą mąką i delikatnie wszystko mieszamy. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na papierze.

    Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 10 minut.

  2. Gorący biszkopt wykładamy na ściereczkę lub papierowe ręczniki posypane mąką kokosową, delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia i zwijamy w roladę.

  3. W czasie, gdy rolada stygnie przygotowujemy krem. Krem kokosowy mieszamy trzepaczką z cukrem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Przygotowany krem za pomocą szpachelki równomiernie rozsmarowujemy na roladzie.

  4. Na warstwie kremu kokosowego za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego tworzymy pasy z nutelli. Zwijamy roladę. Roladę schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie rolada jest gotowa do podania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 22 marca Apetyczna rolada - wszystko co kokosowo-czekoladowe w moim domu znika z szybkością światła:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń