Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne ciasteczko do popołudniowej niedzielnej kawy .
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 367
Polecam.
Odsłon: 792
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36394
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 457
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 367
Polecam.
Odsłon: 792
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36394
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 457
Składniki
Ubij białka z solą na sztywną pianę , później dodawaj stopniowo cukier i dalej ubijaj.
Cały czs ubijając dodawaj po jednym żółtku ,
Po trochu dodawaj mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia cały czs mieszając .
Obrane jabłka pokrój w ósemki i obtocz w mące . Do formy (24x28 cm) wysmarownej tłuszczem i wysypanej tartą bułką wlej ciasto i ułóż na wierzchu delikatnie opanierowane mąką jabłka .
Pieczemy w piekarniku o temp.180 stopni około 35-40 minut. SMACZNEGO