Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalety? Oj wiele : delikatność, łatwy sposób przygotowania, tani w przygotowaniu :)
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34843
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34843
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Chwilę miksujemy. Wlewamy do dużej blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy około 25 – 30 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką. Gdy trochę zastygnie, rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą część.
Śnieżki ubijamy z mlekiem na puszysty krem, dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie. Gdy bita śmietana stężeje, rozsmarowujemy ją na cieście. Posypujemy odrobiną startej gorzkiej czekolady.