Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowe lizaczki do schrupania"
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Biszkopty włóż do woreczka foliowego, zawiąż. Rozwałkuj wałkiem do ciasta tak, by powstały drobne okruszki. Przesyp je do miski.
Do pokruszonych biszkoptów dodaj miękkie masło oraz cukier puder. Wsyp wiórki kokosowe. Starannie zagnieć gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodaj 1-2 łyżki kremówki.
Masę schłodź. Lukier rozpuść według przepisu na opakowaniu. Przelej do miseczki. Masę marcepanową podziel na dwie części. Połowę zagnieć z odrobiną niebieskiego (lub innego) barwnika spożywczego.
Ze schłodzonej masy biszkoptowej formuj w dłoniach kuleczki. Nadziewaj je jak lizaki na patyczki do szaszłyków i zanurzaj w gęstym lukrze, odstaw do zastygnięcia. Z białej i niebieskiej masy marcepanowej zrób czapeczki i oczy słodkich ludzików, pisakiem namaluj usta.Źródło: Świat kobiety