Do góry

Desery Przepis na:

Biszkoptowe trufelki

Biszkoptowe trufelki

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 210

Dodano:

Odsłon: 1403

Są proste w przygotowaniu i nie potrzeba skomplikowanych składników.

Składniki

  • - 1,5 szklanki pokruszonych biszkoptów
  • - 10 dag margaryny
  • - 1 łyżka cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • - 10 dag białej czekolady
  • - kolorowa posypka
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Najpierw ucieramy margarynę na puszystość. Następnie dodajemy cukier puder i ponownie ucieramy.
    2. Biszkopty kruszymy i stopniowo dajemy do margaryny przy tym cały czas ucierając.
    3. Z masy formujemy kuleczki.
    4. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    5. Trufelki zanurzamy w niej i dekorujemy posypką. Odstawiamy do zastygnięcia.
    6. Gotowe! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 16 lipca Wyglądają prześlicznie, bardzo elegancko. Idealne ciasteczka na przyjęcia. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń