Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło lekkie,puszyste i baaardzo smaczne,polecam smakoszom ciast z masami kawowymi.:)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 178
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 178
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 395
Składniki
Upiec biszkopt,żółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno,dodawać stopniowu cukier i dalej ubijać.Dodać żółtka,ubić,a na końcu przesianą mąkę z kakao i pr.do pieczenia.Zamieszać delikatnie łyżką. Wyłożyć na blaszkę 25/36cm wyścieloną papierem do pieczenia. Piec około 30min.do suchego patyczka. Ubić śmietankę na sztywno,dodać cukier puder i jeszcze chwilę ubijać.Na końcu dać śmietan-fix. Zaparzyć kawę w odrobinie wrzątku,tyle wrzątku by kawa w miarę się rozpuściła i wystudzić. Serki wyłożyć do miski,dodać ubitą śmietankę,sok z cytryny ,rum,oraz przestudzoną kawę.Wszystko zmiksować. Krem podzielić na dwie części. Na blat wyłożyć połową kremu,na wierzch ułożyć herbatniki. Na herbatniki dać drugą część masy i posypać startą czekoladą.
Smacznego życzę!