Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z jeżynami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6595
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6595
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 841
Składniki
Przygotuj biszkopt: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem. Porcjami domieszaj do masy jejecznej. Przełóż je do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 st. Odłóż do wystudzenia.
Przygotuj krem: śmietanę wymieszaj z serkiem, zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Ubij gęsty krem. Biszkopt rozetnij na 4 blaty. Przełóż je kremem i jeżynami. Posmaruj też wierzch i boki ciasta. Udekoruj posypką.Źródło: Tina