Do góry

Desery Przepis na:

Bita śmietana z poziomkami

Bita śmietana z poziomkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 221

Dodano:

Odsłon: 2128

Najprostsze desery bywają najsmaczniejsze. Ale jest jeden warunek – składniki muszą być pierwszorzędne. Sto lat temu takie były – świeża, tłusta śmietana z laktozą, ale bez karagenu i biopoziomki prosto z lasu to przepis na pyszny letni deser.

Składniki

  • ilości wg uznania:
  • śmietana 30%
  • cukier waniliowy
  • cukier
  • likier maraschino lub arak
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Poziomki zasypać cukrem i zalać niewielką ilością likieru. Odstawić na co najmniej godzinę. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, łyżką wymieszać z poziomkami w likierze. Podawać schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń