Do góry

Dania główne Przepis na:

bitki indycze w sosie własnym :)

bitki  indycze w sosie własnym :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 2424

dosc szybkie danie zdrowe,poniewaz jest miesko indycze-czyli malokaloryczne i smakowe :) i jest przepyszneeeee!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kotlety rozbic tluczkiem (na kotlety polozyc folie spozywcza i dopiero rozbijac, nie pobrudzi sie kuchnia i mieso nie bedzie rozerwane)

  2. posolic i popiepszyc z obu stron

  3. obtoczyc w mące z każdej strony

  4. na rozgrzanej patelki z maselkiem smazyc te kotlety na duzym ogniu( zeby nabraly dosc intensywnego koloru)z obu stron oczywiscie :)

  5. jak juz kotleciki beda usmazone , to na tym maselku co zostalo ze smazenia kotlecikow wsypac pokrojona na piorka cebule (3 sztuki), nie musza byc male piorka tym lepiej jak beda wieksze. Cebulke zeszklic , poddusic :)

  6. obsmazone kotleciki jak i cebulke wrzucic do rondla zalac litrem wody dodac kostke miesna i gotowac :) gotowac tak na malym ogniu ok.20min

  7. po czym wrzucic garstke kminku w calosci :) i wystarczy tylko troszke mąki wymieszac z tym sosikiem dodac troszke wody roztrzepac i wlac do rondla z mieskiem :) gotowe!

  8. do tego proponuje mlode ziemniaczki posypane koperkiem i młodą kapustkę zasmażana :)) niebo w gębie !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń